Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Buffy, a vámpírok réme 5.évad

2011.01.31. - xoxo_ivett Szólj hozzá!

Szerencsére visszatért a sorozat a maga remek kiemelkedő színvonalába, aminek én szívből nagyon örültem! És szerencsére nem csak a színvonal javulásának örülhettem, annak is, hogy visszatért Spike is a képbe (persze a múlt évadban is volt néha képben, és én már akkor is főszereplőnek neveztem, igazából csak most lett az), méghozzá főszereplőként, ami annyit tett ki, hogy minden részben feltűnt, ennek pedig a rajongó szívem nagyon örült.

És újdonság volt még az is, hogy Buffynak van egy húga. Ennél a kezdésnél egy kicsit mindannyian foghattuk a fejünket, mert hogy a francba lehet Buffynak egy húga, aki eddig még csak nem is volt?! Meg aztán nekik totál természetes volt, meg úgy kezelték, mint aki mindig is velük volt. És ahogy ezen továbblépnénk, megtudjuk, hogy Dawn, a húg, a KULCS. Persze nem egy cuki kis ajtóhoz, vagy egy pénzes ládikóhoz, hanem ahogy szokásos Sunnydaleben, Dawn a kulcsa az évad Apokalipszisához.

De a közelgő világvége előtt még sok minden más is történik! Spike beleszeret Buffyba, Buffy és Riley pedig szakítanak. Valamint meghal Buffy anyja is, így Buffyra rászakad minden. De Xander megkéri Anya kezét...

De a leglényegesebb az Glori volt az évad fő gonosza. Akinek majdnem sikerült elérni a világvégét. Buffy viszont életét áldozván (Dawn élete helyett) beleugrott a feltörő nagy fényes gömbbe (minek is hívhatnám ezt, úgy igazán?) és meghalt. Az évadnak pedig azzal lett vége, hogy Buffy meghalt, Spike pedig összetört...

Végül is összegezve a dolgot, ez egy jó évad volt. Természetesen. De amiért most ezt kiemelném, vagy legalábbis amiért nekem bejött, az mindenképpen az, hogy Spike szerelmes lett! Ez a sorozat olyan mozzanata, ami nagyon kedvencem volt, és eléggé kihat az elkövetkezendő két évadra, ahhoz hogy fontosnak találjuk. Persze itt minden fontos...
Értékelés: 4/5.

Címkék: buffy évad kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr25147581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása