Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Arrow 1. évados finálé

2013.05.17. - xoxo_ivett Szólj hozzá!

Kicsit csalódás lett nekem ez az évadzáró rész, mert túl érzelgős lett, meg sok olyan jelenet volt benne, ami erőltetettre sikeredett és érződött rajta, hogy csak azért lett olyan amilyen, hogy a finálé megkapja azt a végcélt, amit szántak neki. Persze lehet, hogy én tévedek.

   

De például ott volt az, hogy a Glades mindjárt földrengést kap és le fognak omlani az épületek, és mindenki menekült össze-vissza, erre Lauren még ott van a munkahelyén és kapkod össze-vissza az iratok között, és kilöki a csajt, hogy Menj, menj!, vagyis tudta, hogy mi fog jönni (nyílván). És ahelyett, hogy ő is elindult volna kifele, inkább még ott maradt bent, és elindult a másik irányba, egy rakat iratért, és megkerülve az asztalt indult el kifele, de akkor már késő volt…
Ez annyira nagy hülyeség volt. El se hittem, hogy ilyet beletettek a részbe. Persze ez is csak azért volt, hogy mindenki a segítségére rohanjon (az apja, Oliver és Tommy) és Tommy meg tudjon halni. Elméletileg! Mert nem tudom elhinni, hogy meghaljon. De ez is olyan hajtépős volt, mert kiszabadította Laurelt a rom alól és ahelyett, hogy futott volna utána, inkább ott tartotta még azt a roncsot és várt. Nagyjából arra, hogy ráessen minden…

arrow3.jpg

Na de haladjunk szépen sorjában. Az Arrow volt az egyik idei legjobb újonc, és remek színvonalat hozott az egész évadjában, mert engem egyedül a visszaemlékezős jelenet nem tetszettek. Mert azoknak egyelőre nem sok értelmük volt, nagyjából csak annyi, hogy láttuk hogyan tanulta meg használni Oliver az íjat, de az is csak az utolsó 4-5 részben volt csak.

  

De a lényeg az, hogy egészen a fináléig nem voltak benne olyan jelenet, amikre azt mondtam volna, hogy „Jajj ne!”. Kaptunk remek karaktereket, Diggle és Felicity, például remek segítői voltak a Zöld íjásznak. Thea a húg igaz néha felesleges volt, de a legtöbb esetben nagyon aranyosak voltak Oliverrel. Aztán a fél évad környékén képbe jött Roy is, aki majd a Zöldíjász segítője lesz, amire nagyon kíváncsi vagyok, de nem érzem ezt hamarosan bekövetkezőnek, de addig is Theával nagyon aranyos kapcsolatuk van.

arrow2.jpg

Itt van még Laurel is, aki összejött Tommyval, a legjobb baráttal, aki hihetetlen klisé módon pont a legjobb barátja ex kedvesével jött össze. Persze rögtön visszakozott, amint megtudta, hogy Oliver még szerelmes a csajba, mert tudta, hogy ellene nincs esélye, mégis amikor meglátta őket együtt, rögtön dühös lett és utálni kezdett mindenkit. De aztán megtudta, hogy az apja a fő gonosz, így rögtön megenyhült mindenki ellen.

  

Ezzel pedig elérkeztünk a lényeghez, amit már jó pár rész óta lehetett tudni, hogy az első évad fő gonosza, az nem más, mint Malcolm Merlyn. Aki ilyen szuper gonosz féleség lett, mert a feleségét megölték a Gladesben (ami egyébként amolyan szegény negyed), és senki sem segített rajta, így mindenkinek meg kell halnia, aki ott él. Ezért az elit létrehozott egy vállalkozást, ezzel a névvel egészen pontosan, aminek eleinte az volt a célja, hogy felvásárolja a Gladesben lévő épületeket. De mivel ez Malcolm szerint túl lassú, így elő áll egy agresszívabb ötlettel, márpedig, hogy előidéznek egy mesterséges földrengést és eltiporják a Gladest az emberekkel együtt…

arrow1.jpg

És ezért halt meg Oliver apja is, mert neki nem tetszett ez az ötlet. Így megvan a kiindulási pont, hogy miért is került Oliver a szigetre. Legalábbis egyelőre ennyi, de még van 4 év a szigeti életéből, és ahogy olvastam minden évadban egy évad történése fog kiderülni. De még mindig nem értem, hogy Oliver miért nem hagyta el a szigetet? Hiszen simán tudott volna egy tutajt építeni, meg a közelben voltak is lakott szigetek, na meg aztán nem is volt egyedül, legalábbis az elején nem volt…

 

És hogy mit várok a következő évadtól? Egyelőre nem tudom. Reménykedem, hogy Tommy még se halt meg, de az is kiderülhet, hogy Malcolm nem halt meg, mert nekem nem tűnt 100%-osan halottnak, meg nem is biztos, hogy kapott halálos sebet. De kíváncsi leszek, hogy most mi lesz a Zöld íjász fő célja az évadban, vagyis gondolom, marad a Vállalkozás, mert valaki átveszi felette az irányítást. Meg itt lesz még Roy, aki valahogy csak a segédje lesz Oliveréknek. Meg a romantika szál se maradhat ki. Szerintem Oliver és Laurel megint nem lesz együtt, mert Laurelnek hatalmas nagy önmarcangoló bűntudata lesz. De mindent egybe vetve nagyon remélem, hogy egy ugyancsak izgalmas évad elé nézünk!

 

Értékelés: 4/5.

A visszaemlékezések miatt és a finálé miatt, nem lett több pontja.

Címkék: arrow évad kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr265305061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása