Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Zene és Szöveg (2007)

2011.02.08. - xoxo_ivett 1 komment

Elérkeztünk a harmadik Drew-s filmhez, ami nem más, mint a Zene és Szöveg. Ez egy 2007-es romantikus komédia. Aranyos, vicces és persze Hugh Grant soha nem megy ki a divatból! A zenei betétek pedig külön elismerést érdemelnek.

Aki esetleg nem ismerné a történetet: A film főszereplője egy kiégett, középkorú „rocksztár”, Alex Fletcher (Hugh Grant), aki – miután feloszlott az együttese – szólókarrierbe kezdett, de ezzel nem túl sok elismerést szerzett. Így gyakorlatilag visszavonulót kellett fújnia, és osztálytalálkozókon, vidámparkokban tartott kis nosztalgiakoncertekből él. Az ügynökének valahogy sikerül összehoznia egy találkozót a híres tinisztárral, Corával, aki felkéri Alex-et, hogy írjon egy dalt. Ám Alex sosem volt túl tehetséges dalszövegíró, így segítséget kell kérnie. A segítség egy fiatal, cserfes, reklámszöveg-író lány (Drew Barrymore) képében érkezik, aki Alex virágait locsolja. A dalt természetesen megírják, ám itt kezdődnek a „bonyodalmak”…

Alapvetően még mindig egészen jó filmnek tartom, bár ez is egy tipikusan olyan film, amiben már az elején tudni lehet a végét. Szombat esti kikapcsolódásnak viszont szerintem tökéletesen eleget tesz. A dalok nagyrésze egészen fülbemászó, van benne egy-két jó poén, és Hugh Grant is egész jól elkapta a karaktert. A klisék ebből a filmből sem hiányozhatnak, természetesen, ugyanakkor néhány jó ötlet is fel-felbukkan.
Nagyon beteg ötletnek tartom, a Hugh Grant - szűk gatya – csípőrázás dolgot. Nem öreg már egy kicsit ehhez??? Egy kicsit banális, de azért vicces.
Persze a klisé-szerű üzenet sem hiányozhat a filmből: Ne add fel önmagad, csak azért, hogy mások elismerését kivívd! Legyél eredeti, egyedi… Ez persze szép és jó, de tényleg ezt kell elhitetni a mai fiatalokkal? Mármint oké, hogy van stílusuk, meg egyéniségük, de ha mindenki egyedül akar lenni valaki, abból egy idő után sok jó nem fog származni. A csapatjáték és a bizalom helyett, az önzést fogják megtanulni… Egy kicsit eltértem a tárgytól, szóval inkább be is fejezem.

Értékelés: 3,5/5

Címkék: drew barrymore zene es szoveg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr245147591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barátnő 2011.02.08. 21:21:16

BigLike!!! :)
süti beállítások módosítása