Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Camelot 1x01.

2011.03.04. - xoxo_ivett 2 komment

Hát ez zseniális! De komolyan. Annyira, hogy muszáj voltam ezzel a kijelentéssel kezdeni, mert a többi mondat a fejemben, valahogy nem éreztette velem azt az érzést, amit éreztem a rész nézése közben és ami maradt is bennem utána. És talán még azt is kell mondanom, hogy ez se teljesen tudja kifejteni az érzéseim! És ez fura. Mert hogy ugyebár nem ez az egyetlen történet vagy éppen sorozat, ami Arthur királyra épül és el is mondom mindegyiknél, amelyikkel összeakadok és írok róla, hogy én mennyire szeretem Arthur király legendáját. Meg úgy az egészet ami körülötte van...

Szóval most jött Amerika meg az egyik kábeles csatornája, a Starz, ami ugyancsak újra gondolta a helyzetet és új köntösbe bújtatta az egészet, valami eszméletlenül ötletesen. Vagy csak engem tudnak meglepni, hogy mindig új köntösbe tudják rakni, a szokásos emberkéket. Ez pedig egy fontos dolog, ha már valamit ennyiszer feldolgoznak.

És hogy itt mi az újítás? Mármint a valósághoz képest? Igazából nem emlékszem a töri órákon tanultakra, csak arra, hogy mennyire szerettem ezt, és hogy mennyire jó lett volna tudni, hogy az angolok mennyivel többet tanulhattak erről... De egy szó mint száz.

Urthernek lett egy lánya az első házasságából, akit apácák neveltek fel miután meghalt az anyja és ő meg újra házasodott. Ahogy nőtt a lány, úgy gyűlt benne a gyűlölet az apja iránt és a mágia is. Majd egy szép napon hazatér és megöli az apját, Anglia királyát, így az országnak új király kell. Így jön a képbe Merlin meg egy régi látomása, ami pedig behozza a képbe Arthurt, aki a király és a jelenlegi királynő gyermeke...

Arthurt egyébként más nevelte fel, így az első rész arról szól, hogy hogyan "csinálnak" belőle királyt. Persze a csinálnak alatt nem azt értem, hogy átalakítják külsőleg, hanem elfogadtatják őt a népével meg az ellenségeivel. Hmmm, megint csak nem jól fogalmazok. Inkább a tényt fogadtatják el, hogy ő a király, utána pedig majd indulhat a harc egy szebb királyságért!

Szép fogalmazása végére, de nem tudom és nem is akarom befejezni úgy a kritikát, hogy ki ne emelnél, hogy az Arthurt játszó színész nagyon aranyos, és remekül alakítja Arthurt. Rögtön megszerettem és nem csak a pucér igazság miatt :).
Értékelés: 5/5.

Címkék: camelot

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr275147622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesi 2011.03.05. 14:50:23

Bocsi,hogy nem a sorozattal kapcsolatban írok. Csak azt szeretném mondani,hogy a muszáj szót j betűvel kell írni.Csak szóltam,remélem nem haragszol meg rám.Lehet csak gyorsan írtál és azért rontottad el.

Ismeretlen_117918 2011.03.05. 16:08:38

Köszi, hogy szóltál! Én is tudom de folyton bebukom... :).
süti beállítások módosítása