Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Benina : Bíborhajú - A boszorka fénye

2011.04.22. - _abby Szólj hozzá!

Először is nagyon örülök,hogy ez a könyv a kezembe került,bármennyire is szkeptikusan álltam A Könyvmolyképző újdonságaival szemben. A három újonnan kiadott magyar írók közül véleményem szerint egyedül Benina volt az,aki teljesen megérdemelte,hogy kiadják a könyvét. Száz százalékban fantasy,méghozzá olyan,amire simán mondanám azt,hogy egy külföldi szerző műve.

Történetről szerintem teljesen felesleges írnom,mert a fülszöveg korrektül összefoglalja az egészet. Inkább lássuk miért is volt jó ez a könyv.

Elsőként említeném magát az írásmódot. A legtöbbször hiába adott egy szuper alapötlet,ha a megvalósítás és a fogalmazás inkább egy középiskolás írásmódnak felel meg. Azonban ennél a könyvnél ez elő sem fordul,tény,hogy Benina ért a szavakhoz,jól és változatosan használja,ezzel pedig sokkal színesebbé teszi az egész kötetet.

Második pontként említeném a karaktereket. Igen itt is jön a szokásos séma,hogy van az ártatlan lány és a veszélyes fiú kapcsolata. Clare bár tényleg lebecsüli önmagát,ám ha kell a sarkára tud állni,és nem siránkozik annyit,mint egyes főhősnők. Kellan pedig ahogy azt már megszokhattuk a fantasy könyvekben tipikusan az a karakter akiért egész iskola csajai bomlanak. Mellékszereplők közül is vannak egész jól eltalált karakterek,de persze az idegesítő legjobb barátnő személye itt is elmaradhatalan. Tudom,hogy minden főhősnő mellé kell egy ilyen karakter,de akkor is idegesítőek az állandó pasizzunk már be szövegeikkel. Bár Maxine karakterében talán több is volt a végére,szóval fejlődőképes volt a csaj.

A történet felépítése megintcsak jól sikerült,bár azt nem lehet letagadni,hogy nem sablonos. De manapság már mi nem az? A sablonosság ellenére azonban engemet sikerült párszor meglepni,főként a végkifejletnél. Tetszett a boszorkányok világának a  felépítése,ahogy apránként megtudtunk dolgokat az Utolsókról,majd megismerkedtünk a maradék tiszatvérű boszorkányokkal. A könyv elején szerintem nagyon jól volt eltalálva Clare gyásza,nem ugrottuk át két mondatban,hanem igenis ki volt fejtve,hogy mit is érez a lány.A csatajelenet sem volt összecsapva,mint ahogy az a legtöbb könyvben sajnos csak felületesen van megírva,itt egész korrektül volt ábrázolva.

Ami viszont már kevésbé tetszett,és tényleg csak ilyen kis dolog,de nálam ez egy idő után zavaró volt,hogy megint mennyire hangsúlyozva volt a pasi tökéletessége,körülbelül fejezetenként megkaptuk,hogy Kellan szeme így,vagy valami más annyira vonzó benne.

Összefoglalava sablonos történet,szerethető karakterek,élvezetes írásmód,de azért nálam egy 5/5 kap.

Címkék: benina bíborhajú a boszorka fénye

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr195147627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása