Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

The Vampire Diaries 2.évad

2011.05.15. - _abby Szólj hozzá!

A The Vampire Diaries a CW zászlósává nőtte ki magát az elmúlt 2 szezon leforgása alatt. Az első évad hihetetlenül ütősre és csavarosra sikeredett,az alkotók nem kegyelmeztek,ha úgy volt. Ezek után persze magasak voltak az elvárások,hogy a 2. évad még ezt is überelje. Na és hogy sikerült? A tovább mögött folytatom,de vigyázat,aki még nem látta a teljes évadot,az inkább ne olvassa,mert SPOILER VESZÉLY!

A The Vampire Diaries a CW zászlósává nőtte ki magát az elmúlt 2 szezon leforgása alatt. Az első évad hihetetlenül ütősre és csavarosra sikeredett,az alkotók nem kegyelmeztek,ha úgy volt. Ezek után persze magasak voltak az elvárások,hogy a 2. évad még ezt is überelje. Na és hogy sikerült? A tovább mögött folytatom,de vigyázat,aki még nem látta a teljes évadot,az inkább ne olvassa,mert SPOILER VESZÉLY!

Kezdeném talán azzal,hogy az évad első fele óriási csalódás volt számomra,látva  a tavalyi mércét. A nyitányban mindjárt behozták Katherinet,akit igaz,hogy már régóta vártunk,de annál nagyobb lett a csalódás mikor megjelent. Egy ideig még egész jól funkcionált a karaktere,azonban az évad végére kicsit elfáradt. A legjobb húzást karakter szempontjából Carolinenál tudták végrehajtani,az első évadban inkább éreztem egy kötelező tartozéknak Elenahoz,kissé üresfejűnek,ezzel szemben mostanra egy nagyon belevaló vámpírrá tették meg.

Ami nagyon nem tetszett ,hogy Damont ,akit azért szerettünk mert olyan kis gonosz és ironikus volt,most egy teljesen puhány figurává változtatták. Oké,hogy szerelmes Elena-ba meg minden,de ettől még nem kellett volna egy újabb Stefan II. kiadást kreálni belőle. Stefan meg,most őszintén soha nem volt egy nagy egyéniség,de a 2.évadban ez még inkább beigazolódott,bár halkan megjegyzem Paul Wesley láthatóan fejlődött egy kicsit színészileg. Elena pedig néhol már rém idegesítő volt,hogy játsza az áldozatot,és nem tud a fenekén ülni,ha azt mondják neki,hogy maradjon nyugton.

Mellészereplők szempontjából viszont egész kellemes karaktereket hoztak az évadba,vannak olyan emlékezetesek,mint a tavalyiak. Elsőként talán legyen mindjárt Elijah,szegényt párszor sikerült hatástalanítani az évad során,ennek ellenére akkora jó húzás volt őt betenni. Klaus meg egyértelműen nagyon badass,és láthatóan nagyon jól szórakozik. Rose karaktere se volt rossz,csak éppen semmi érdekesség nem volt benne,max,hogy ő kicsit több mindent tudott az Eredetiekről. Jules és Mason bácsi karaktere viszont eléggé felejthetőre sikerült.
Történet szempontjából pedig egyetlen szóval is lehetne jellemezni az évadot. Kiszámítható volt. A baj ott kezdődött,hogy túl sok mindent zsúfoltak be,próbálták minnél érdekesebbé tenni az egészet,de ez pont fordítva sült el. Nemegyszer annyira kidolgozatlannak tűnt egy-egy epizód,hogy csak néztem mi a fene akart ez lenni. Nem volt meg abszolút az ami az elsőben ott volt,a meglepetések. Unalmas volt,de ezt inkább csak az évad első felére használnám. Ugyebár az évad 3 részre volt felosztva (mint ahogy az első is) az első a Katherine fejezet,ami ideig óráig szórakoztató volt, de egy idő után az önismétlés érdektelenné vált, a második fejezet a Vérfarkas fejezet,amiben végre elkezdődött valami,de egyértelműen az utolsó a harmadik,vagyis a Klaus fejezet sikerült a legerősebben. Innen indult be igazán az évad.

Ami még igazán szembeötlő volt,az rengeteg töltelék jelenet,gondolok itt olyanokra mint Matt-Caroline,ami teljesen unalmas volt,vagy néhol Tyler,akit érzésem szerint azért vágtak be már néha teljesen jelentéktelenül,hogy azért csak szerepeljen a gyerek,ha már vérfarkas. Egyébként pedig a vérfarkasos szál is rémunalmasra sikerült.
A fináléra sok mindent ígértek,többek között,hogy lélegzetellálító lesz. Az volt? Nem. Egy gyenge epizód,ami abszolút nem hajazott fináléra. Egyértelműen jobb lett volna ,ha a 2x21 lett volna a finálé,mert az bővelkedett drámában,és még lett volna miért izgulni is. Erre mit kapunk a fináléban? A jó nagy semmit. Damon haláltusája,amit persze mindenki tudott,hogy túl fog élni,mert hát az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő karakter,naná hogy nem fogják maguk alatt azzal vágni a fát,hogy megölik. Klaus felbukkanása viszont meglepetés volt,személy szerint én azzal számoltam,hogy vele már csak a 3. évadban fogunk újra találkozni. Ennek ellenére jó volt látni,mert bennem javarészt csak az ő momentumai maradtak meg a fináléból,mint jó élmény. Elijah lábalól eltélele megint új volt,persze lehetett volna rá számítani,hisz Klaus agyafúrt egy személyiség,és végülis be is tartotta az ígéretét,hogy Elijah együtt lehet a családjával,csak kicsit más éretelemben. Azt hiszem azonban az Elijah kedvelőknek se kell félnük,hogy örökre eltűnik,hisz ha jól hallottam a 3. évadban még több minden lesz az Eredetiekről.
Delena fanok is nagyon várhatták ezt az epizódot(köztük jómagam is),azoban ez is nagyon csak vérszegényre sikerült.
Stefan meg mint mártír,és jövőbeli gonosz,érdekes lehet. Na majd meglássuk milyen hatással lesz rá Klaus. Jeremy viszont,hát nem tudom ,talán felcsap szellemekkel suttogónak,vagy a fene tudja mit akarnak ebből kihozni,szerintem,ha hagyták volna meghalni,akkor talán lett volna valami emlékeztes is ebben a részben.
Apropó halálesetek,ha már fel kellene idézni,hogy tavaly és most,most elég szegényesre sikerültek ezek a dolgok. Oké,hogy az újonnan behozott mellékszereplők felét kinyírták,meg Elena igazi szüleit is megölték,de az állandóak közül egyedül csak Jenna halála volt ami mindenkit megsiratott. Pedig azért volt itt Jennatól még feleslegesebb karakter,Matt.Emlékszik rá esetleg valaki?

Szóval nekem elég vegyesek az érzéseim,hiába tavaly az elsőszámú kedvenc volt,idén hátrébb szorult. Nem ezt vártam.Olyan hullámvasút érzésem volt,hol fent volt a sorozat,a maximumon,hol pedig leesett a szintje. Ezért is ez az évad nálam csak 4/5(tekintve,hogy tavaly maximumos volt) a finálé pedig egy 3/5. A finálé után pedig azt hiszem nem fogom a halálra izgulni magamat a nyáron,mert igaz hogy pár kérdés felmerült,de közel sem volt annyira érdekes,hogy ne bírnám őszig. Szóval akkor szeptemberben ugyanitt,reméljük sokkal átgondoltabban.

Címkék: cw the vampire diaries

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr955147714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása