Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Gyilkos elmék könyvek

2011.08.28. - _abby Szólj hozzá!

A Gyilkos elmék az én idei nagy nyári darám volt,így mikor láttam,hogy könyv is van belőle nagy örömmel vettem a kezembe a papírváltozatot. Persze tudni kell,hogy általában a sorozatokból készült könyvek,ugyanúgy,ahogy a celebek által írt könyvek,ezek is színvonalon aluliak.

Max Allan Collins: Gyilkos elmék-Az utolsó tét
Az első dolog,ami a könyv kapcsán szembeötlik az a rengeteg fordítási hiba,ami már eleve ront az olvasási élményen. A könyv történetileg nem a sorozatból merít,szóval egy teljesen új ügyben nyomoznak. Míg a sorozatban nincs rá annyi idő,hogy megismerjük minden egyes szereplő gondolatát,addig itt kapunk belőle elég sokat,ami egy idő után már fárasztóvá teszi az egészet. Maga az ügy ebben a kötetben egy abszolút piti dolog,hiányzik belőle az ami a sorozatban ott van,körülbelül nulla izgalom,egy szimpla bűnügy. A könyv színvonalát pedig leginkább az rontja le,hogy túl sok a felesleges információ,mint például ki mit visel,és ez körülbelül két oldalanként ismétlődik is. Az ember egy ilyen könyv kapcsán egyáltalán nem ilyen töltelék információkra kíváncsi,mindezt 255 oldalon keresztül. A másik dolog,hogy rengeteg utalás van benne a sorozatra,ami nem éppen jó dolog,ha az olvasó egyáltalán vagy csak pár részt látott a sorozatból,de a szerző készpénznek veszi,hogy az ember keni vágja a témát. Ami viszont tetszik,hogy néhol magyarázotot kapunk pár dologra,ami nem biztos,hogy a sorozatból lejön nekünk,illetve a karakterek hátteréről is elcsepegtet egy két információt.
Értékelés: 2/5

Max Allan Collins: Gyilkos elmék-Egy fenevad profilja
A szerző nem tanult az első kötet hibáiból,de a kiadó se sűrűn. Megint rengeteg fordítási hiba, a szerző túl sok felesleges információval lát el minket az ügyre való koncentrálás helyett. Bár néha felvillant a karakterek kapcsán 1-2 magánéleti ügyet,ami kicsit színesít a képen,de a hibákat nem sikerült levetkőzni. Az ügy azonban az kell mondanom,hogy sokkal érdekesebb,és sokkal összetettebb ,mint az az első résznél volt. Itt már tényleg egy ízig vérig pszichopata gyilkossal van dolgunk,szóval hasonlít már a sorozatra. A profilkészítés is halad a megszokott mederben,és igaz,hogy valahol a közepe táján,ha az olvasó figyel már le is lövik a gyilkos kilétét,de ettől függetlenül azt kell,hogy mondjam sokkal izgalmasabb volt mint az első kötet.
Értékelés: 2.5/5

A harmadik részt már nem olvastam,így arról nem tudok nyilatkozni,de aki teheti,az inkább ne vegye kezébe a papírváltozatot,maradjon a sorozatnál,az mérföldekkel jobb.

Címkék: criminal minds gyilkos elmek

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr105147802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása