Sorozatfüggő

Minden, ami sorozat!

Utolsó kommentek

  • csibu19: Sziasztok!Esetleg valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a Laguna Beach-t???? Köszi előre is! :) (2016.02.01. 21:54) Laguna Beach 1x01.
  • : durva nyarad lesz, szerencsére nekem ennyit nem kell pótolnom :) de látom vannak neked is bőven "guilty pleasure" sorozataid :) (2013.05.26. 18:16) a 2013-as nagy (nyári) dara listám
  • xoxo_ivett: Azok talán nem ugrálnak, de eléggé hangulatos városnak tűnt ezen kívül is. Na de majd kiderül, hogy mit hoznak ki a városból egy évadon vagy akár több évadon keresztül :D. A baba meg remélem nem fog... (2013.05.06. 21:51) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • FüleS: Örülök, hogy nem csak én gondolom úgy, a baba dolog már kicsit sok és nem csak én nekem van tele a hócipőm Julie szerelmi háromszögmániájával. :) És valóban New Orleansnak van egy varázsa, vagy lega... (2013.05.01. 11:54) The Originals 1x00. (The Vampire Diaries 4x20.)
  • xoxo_ivett: ez egy próba komment... (2013.03.18. 22:26) Mi lett a Veronica Mars színészeivel?
  • Utolsó 20

Merlin 3.évad

2011.09.01. - _abby Szólj hozzá!

A Merlin egy hihetetlenül jó ifjúsági sorozat,amivel először nagyon is hadilábon álltam,mert mégis középkorban játszódó,meg brit,és ugyan mi lehet ebben érdekes. A legnagyobb tévedésem volt,és örülök,hogy valami csoda folytán csak leragadtam a TV előtt,még ha a szinkron valami borzalmas is volt.
Azt hiszem a blogon nem nagyon volt szó a sorozatról,ha jól emlékszem anno Ivett írt a pilotról,de azután feledésbe merült. Szóval itt az ideje,hogy végre a Merlin-ről is szó legyen itt.

A Merlin egy hihetetlenül jó ifjúsági sorozat,amivel először nagyon is hadilábon álltam,mert mégis középkorban játszódó,meg brit,és ugyan mi lehet ebben érdekes. A legnagyobb tévedésem volt,és örülök,hogy valami csoda folytán csak leragadtam a TV előtt,még ha a szinkron valami borzalmas is volt.
Azt hiszem a blogon nem nagyon volt szó a sorozatról,ha jól emlékszem anno Ivett írt a pilotról,de azután feledésbe merült. Szóval itt az ideje,hogy végre a Merlin-ről is szó legyen itt.

A Merlin évadról évadra egyre jobban fejlődik,és ez a fejlődés talán ezen évadban figyelhető meg a legjobban. Ha visszapörgessük kicsit a képeket,akkor még emlékezhetünk milyen is volt Merlin,vagy éppen Arthur az első évad tájékán,és hova fejlődtek mostanra. A legtöbb sorozatban az a hiba,hogy megyünk évadról évadra előre,de a karakterek alig változnak valamit,de itt a Merlin esetében a fokozatos fejlődés van jelen. Mivel pedig ez a fejlődés elkezdődött,és mostanra lassan kicsúcsosodott,véleményem szerint a sorozat is hamar kinövi majd ezt az ifjúsági kategóriát.

Az Arthur mitológiában én nem annyira vagyok otthon,persze azért az alapokat én is ismerem,és itt ebben az évadban bizony elkezdték már építeni a jövőt,vagyis Arthur királlyá válását. Az évadzáróban például már megkaptuk a kerekasztalt, voltak már a lovagok is,Arthur királyhoz méltó beszéde,vagy épp az egyik legfontosabb dolog,a kard. Ha pedig már évadzáró,akkor azt hiszem sikerült az egyik legizgalmasabb epizódot produkálniuk az íróknak,mondhatnám azt is ,hogy tökéletes lezárása volt az évadnak,viszont Uther életben hagyása,igen még mindig életben van,kicsit rontott az összhatáson.

Uther karakterét így is egész évadban próbálták kinyírni,Morgana elkeseredetten igyekezett tőle megszabadulni,vagy ha éppen nem tőle ,akkor Arthurtól,de valahogy soha nem akart neki összejönni. Ez a szál egy ideig persze érdekes volt,mármint Morgana gonosszá válása,vagy elkeseredett próbálkozásai,de mikor majd minden részben megakarta ölni vagy a királyt vagy az utódját,na az már egy kicsit szánalmas volt. Morgana karaktere pedig egy idő után már kezdett átmenni teljesen agyatlan stílusba,szóval én örültem,mikor nem az ő ténykedései voltak a középpontban.
Persze a gyilkosságon,meg a mágián kívül a szerelmi szál is építődött tovább. Gondolok itt az Arthur/Gwen párosra,akik között véleményem szerint nulla százalék kémia  van. Nem tehetek róla,de egyszerűen nem érzem azt a heves szerelmet köztük,amit a vásznon próbálnak előadni,Gwen részéről még talán hihető lenne,mert végülis felnéz Arthurra meg minden,de Arthur felől egyáltalán nem.

Merlin kapcsolata Arthurral továbbra is változatlan,ugyanúgy ott van,hogy segítsen a leendő királynak,de a titkát még mindig nem fedte fel,ugyanis szerencsés véletlenek folytán mindig sikerült kihúznia magát abból,hogy észrevegyék,hogy mágus. Ez is kicsit már unalmassá válik,így a 3. évadra,hogy egyedül csak Gaius tudja (meg Lancelot) Merlin igazi kilétét,remélem,hogy a 4. évadban már nyitni fognak e felé a szál felé is,mert ezt így már sokáig nem lehet húzni.
A sorozat egyik erősségét jelképezi az is,hogy tudnak behozni érdekes mellékszereplőket,vagy visszahívják a már előző évadokban megismerteket. Például idén is szerepelt az évadban a druida fiú,akit Merlin az első évad során megmentett, vagy itt volt Lancelot,de például nagyon jó új karakter Gwaine,esetleg a gonosz Morgause.
Történetileg is sikerült kicsit változatatni a koreográfián,vagyis Merlin nem szaladgál már a sárkányhoz,ha kell a megoldás,de persze megmaradt a szokásos minden jó,ha a vége jó. Persze voltak hol jobb,hol picit gyengébb részek,de talán a legvicesebbre egyértelműen a 3x03 sikerült. Többek között ez is a Merlin egyik erénye,hogy ha akar tud komoly is lenni,de ha kell akkor akkor vicces vonal is előtérbe kerül.

Mivel pedig brit sorozatról van szó,ami azt jelenti,hogy krolátozott keretek között mozognak,értek itt a pénzre,amiből ki kell hozniük a különböző speciális effekteket,na ennek ellenére is zseniálisan oldották meg az idei feladatukat. Egy szavam se lehet ezekre a dolgokra,azoknak akik meg a sárkány kinézetén lovagolnak,tudok tanácsoni pár nagy költségvetésű filmet,ahol a szinten alul van a technika.

Azt hiszem sikerült mindent leírnom az évaddal kapcsolatban jó volt,rengeteg jó és vicces vagy éppen drámai pillanattal,szóval 4/5 simán kijár érte.

Címkék: bbc merlin

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozat-world.blog.hu/api/trackback/id/tr995147803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása